דיני חדלות פירעון ושיקום כלכלי:
ייעוץ, ייצוג וליווי משפטי צמוד לחייבים בדגש על יישום החוק החדש אשר נכנס לתוקף בספטמבר 2019 וחולל מהפיכה משמעותית, שמעניקה תקווה לחייבים וזאת עד קבלת ההפטר.
משרדי מלווה ומדריך חייבים לכל אורך הדרך עד קבלת ההפטר, הכנת בקשות למתן צו פתיחת הליכים, סעדים זמניים, הסדרי חוב, ניהול הליכי חדלות הפירעון בהוצאה לפועל תוך הענקת תמיכה מליאה וליווי אישי גם בהליך השיקומי.
מטרותיו העיקריות של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח – 2018 הינן להביא לשיקומו הכלכלי של היחיד ולקדם את שילובו של היחיד במרקם החיים הכלכליים, כלומר: להחזיר אותו למעגל החיים הפשוטים, לנהל חיים כלכליים נורמטיביים עם חשבון בנק תקין נטול חובות ובעיקר לדאוג לכבודו, כשהרעיון בבסיס החוק הינו יחס ראוי לחייבים וביטול הסטיגמה, אשר דבקה בהם, כאילו היו "פושעים " הראויים לעונשים חמורים .
משבר הקורונה:
התקופה בה אנו נמצאים הינה תקופה קשה מאד בה המון אנשים מתמודדים עם קשיים כלכליים וקשיים תזרימיים, האבטלה גואה, עסקים נסגרו והמון חייבים נכנסו למצב של חדלות פירעון, לאחר שנטלו הלוואות בזמן הסגר ובלית ברירה , וזאת מבלי לשקול את ההשלכות הקשות במצב של אי יכולת פירעון , מצב אשר מותיר אותם מול שוקת שבורה.
לא ניתן להתעלם מן העובדה כי מצב של חדלות פירעון מדיר שינה מעיניהם של החייבים, גורם לבעיות בריאותיות ומצוקה נפשית קשה שאסור להזניח אלא לפנות לייעוץ משפטי מקצועי ויפה שעה אחת קודם.
אם נקלעת לחובות והינך חדל פירעון או הינך חושש כי אתה עלול להגיע לחדלות פירעון – זה הזמן לפעול וליצור קשר עימי על מנת לבחון את המצב המשפטי והכלכלי ולמצוא את הפיתרון הראוי ביותר עבורך.
חשוב לציין כי הליך חדלות הפירעון אינו מתאים לכל אחד וישנם פרמטרים רבים אשר נבחנים טרם כניסה להליך בינהם גובה החוב, יכולת עמידה בתכנית פירעון, מצב בריאותי ונסיבות אישיות כאשר כל מקרה לגופו, ואולם אם אינך מתאים להליך זה – אל דאגה ! ישנן דרכים נוספות לפתור את בעיית החובות וזאת על ידי הסדר פרטני ללא התערבות בית המשפט או הסדר חוב, שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים, המוסדר במסגרת החוק החדש כפי שיוסבר להלן.
הסדר פרטני הינו הסדר אשר מנוהל על ידי עורך הדין בין החייב ובין הנושה, באמצעות משא ומתן, תוך שימוש בכלים משפטיים וידע מקצועי של עורך הדין בתחום, על מנת להביא את הצדדים לידי פשרה ללא התערבות בית המשפט , לדוגמא הסדר חוב מול נושה מוסדי כמו בנק או רשות המיסים – באופן טבעי קיים פער כוחות עצום בין נושה מוסדי ובין החייב וכאשר ישנה התערבות של עורך דין מוסמך בתחום, הפער מצטמצם לטובת החייב וההתייחסות לאופן התנהלותו ולרצינותו היא אחרת . עורך הדין מציג מול הנושה את התמונה המליאה לגבי מצבו הכלכלי של החייב, נסיבות הסתבכותו של החייב, יכולתו הכלכלית תוך מיצוי פוטנציאל השתכרותו לתשלום החוב, תכנית הפירעון של ויכולתו לעמוד בה וזאת על מנת להביא את הנושה והחייב לתכנית פירעון ראויה והוגנת עבור שני הצדדים.
מתווה משפטי נוסף אשר יבחן בפגישת הייעוץ, הינו הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים – מה שהיה מוכר בכינויו הקודם :"הסדר נושים" מכוח פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 ומובהר בסעיף 19 א לפקודה וזה יובא לאישור בעלי הענין ולבסוף לאישור בית המשפט שיתן לו תוקף של פסק דין.
על מנת לקבוע מהו המתווה המשפטי הראוי לך, עליך להגיע לפגישת יעוץ בה אבחן את ההליך המתאים ביותר עבורך ואבנה תכנית שיקום כלכלי יעודית ומתווה משפטי המתאים ביותר עבורך על סמך הנתונים האישיים והמצב הכלכלי .
הכנה לפגישת הייעוץ:
על מנת לקבל יעוץ משפטי אופטימלי ומדויק, אנא התכונן כראוי לפגישה והכן מבעוד מועד את כל המסמכים / אסמכתאות, אינפורמציה על חובות קיימים, חובות עתידיים, הלוואות שנטלת, מקורות הכנסה של כל בני הבית, אינפורמציה על נכסים בבעלותך, חסכונות ומקורות כספיים אחרים ברשותך – קיימים ועתידיים .
ועכשיו לאחר שהבהרנו את הדברים, הינך מוזמן ליצור עימי קשר ישיר על ידי לחיצה על כפתור הווטצאפ או על ידי השארת פרטים במקום המיועד למטה ואשוב אליך בהקדם.
"נושא הענקת נכסים וביטולם במסגרת הליכי פשיטת רגל נכנס לתחום הרחב של מניעת העברה בלתי מורשית של נכסי חייב.
בהליכי פשיטת רגל המטרה העיקרית היא לאחד את כלל נכסי החייב, להוציאם משליטת החייב ולהעבירם לידי כונס הנכסים למימוש וחלוקה מיטבית בין הנושים.
חייבים לעתים קרובות מנסים להעביר את נכסיהם מחוץ להישג ידם כדי להתחמק מהחזר החוב. שיטה נפוצה אחת היא באמצעות הענקת נכסים, שבה נכסים מועברים כמתנות או ללא תמורה ראויה, בדרך כלל לצדדים מהימנים כמו בני משפחה.
ביטול הענקה – סעיף החוק מהפקודה:
- (א) העניק אדם נכסים ונעשה פושט רגל לפני שעברו שנתיים מיום ההענקה, ההענקה בטלה כלפי הנאמן.
(ב) העניק אדם נכסים ונעשה פושט רגל אחרי שעברו שנתיים ולפני שעברו עשר שנים מיום ההענקה, ההענקה בטלה כלפי הנאמן, אם לא הוכיחו התובעים מכוח
ההענקה כי בזמן שנעשתה ההענקה היה המעניק כשר-פרעון של כל חובותיו בלי להיזקק לנכס הכלול בהענקה וכי משנעשתה ההענקה עברה זכות המעניק באותו נכס לנאמן על ההענקה
(ג) "הענקה", לענין סעיף זה – לרבות כל העברה, אך למעט הענקה –
(1) בשל נישואין ולפניהם;
(2) לטובת קונה או בעל שעבוד בתום לב ובתמורה בת-ערך;
(3) לאשת המעניק או לילדו או לטובתם, של נכס שהגיע למעניק אחרי נישואיו
בזכות אשתו.
גריעת נכסים – סעיפי החוק מחוק חדלות פירעון:
ביטול פעולה הגורעת נכסים מקופת הנשייה –
- (א) בית המשפט רשאי להורות על ביטול פעולה שנעשתה לפני מתן צו לפתיחת הליכים, שבשלה נגרע נכס מנכסי קופת הנשייה, בהתקיים כל אלה (בסימן זה – פעולה הגורעת נכס מקופת הנשייה):
(1) הפעולה נעשתה בלא תמורה או בתמורה שאינה הולמת בנסיבות העניין;
(2) מועד ביצוע הפעולה חל בתקופה שתחילתה שנתיים לפני מועד הגשת הבקשה לצו לפתיחת הליכים, ולגבי פעולה לטובת קרוב – ארבע שנים לפני המועד האמור;
(3) במועד ביצוע הפעולה היה החייב בחדלות פירעון או שביצוע הפעולה הביא אותו לחדלות פירעון.
(ב) לעניין סעיף זה, חזקה על חייב שהיה בחדלות פירעון בתקופה האמורה בסעיף קטן (א)(2) אלא אם כן הוכח אחרת.
ביטול פעולה להברחת נכסים
- בית המשפט רשאי להורות על ביטול פעולה הגורעת נכס מקופת הנשייה שבוצעה במטרה להבריח את הנכס מנושים, גם אם במועד ביצוע הפעולה לא היה החייב בחדלות פירעון, ובלבד שמועד ביצוע הפעולה חל בתקופה שתחילתה שבע שנים לפני מועד הגשת הבקשה לצו לפתיחת הליכים ושסיומה במועד מתן הצו (בסימן זה – פעולה להברחת נכס); בבוא בית המשפט להורות כאמור, רשאי הוא להביא בחשבון אם מי שהנכס הועבר אליו קיבל אותו בתום לב.
ביטול הענקה או ביטול גריעת נכסים, מה המשמעות?
כאשר נאמן דורש ביטול הענקה הוא למעשה מבקש לבטל עסקאות קודמות שביצע החייב טרם כניסתו להליך פשיטת הרגל או הליך חדלות פירעון, כך היה בסעיף 96 לפקודה וכך היום בסעיפים 221-220 לחוק חדלות פירעון, דהיינו : הכסף שהחייב "העלים" או "הבריח" על ידי מכירת נכס / הענקת נכס יועבר לקופת הנשייה .
ההיגיון מאחורי הוראות מסוג זה הוא להבטיח הוגנות לנושים עוד לפני הכרזה רשמית על פשיטת רגל, ולמנוע מהחייבים לפזר נכסים שיכולים לשמש לפירעון חובות. הבחנות משפטיות לזכיות בנכסים מתוארות בסעיף 96 (א) ו-(ב) לפקודת פשיטת הרגל, הקובעת מתי ניתן לבטל פרס אוטומטית או כפוף לביטול בהתבסס על לוחות זמנים ספציפיים.
יתר על כן, העברות נכסים משפטיים הפטורים מביטול כוללים את אלה שאינם עומדים בקריטריונים המפורטים בסעיף 96 (א) ו-(ב), כגון העברות שבוצעו במשך עשר שנים לפני פשיטת רגל. בנוסף, סעיף 96 (ג) מגדיר נסיבות שבהן פרס נכסים מחייבים מבחינה משפטית, כגון העברות לפני נישואין והעברות לבני זוג או ילדים.
לביטול פסק נכס בלתי חוקי, התהליך עשוי לכלול החזרת הנכסים או ערכם המקביל לעיזבון החייב, גם אם לא ניתן להשיב פיזית את הנכסים המקוריים. גישה מעודכנת זו מאפשרת ביטול זכאות גם כאשר הנכסים המקוריים אינם ניתנים עוד למעקב, תוך שימת דגש על חשיבות החזרת נכסים לטובת הנושים".
זקוקים לייעוץ משפטי?
פנו ליפעת בן דוד בוסטוס משרד עורכי דין
055-9787961 |
04-8483188
לוחמי הגטאות 38 , נהריה